Designed sustainable local food village enterprise business model



"We proposed new education program based on service design methodology for developing new community business and had workshop to prove it working well."


Research purpose


Research characteristic

Research conclusion

1. 지역 자원 연구 : 인력 부족 문제로 직거래 장터에서 직접 판매가 쉽지 않음, 소비자의 친환경농산물 의식이 부족함, 친환경 농산물 직판장을 통해 로컬푸드 브랜드구축, 농촌 체험 콘텐츠 개발 및 운영이 필요함.


2. 교육 프로그램 개발 및 실행




최종성과

Research team: 김혜영, 박남식, 강래성, 김가이, 김수린, 김바다, 김준태, 김홍민, 이가은, 신기용, 신슬이, 배웅재

partner : 울산 북구청        

Support : 울산 북구청

Tag :  #Social #Localfood #Co-relation #Village enterprise